mandag 26. juli 2010

Hjem til hverdagenI sterk motsetning til seilasen vi hadde sørover for noen uker siden mot sørlandet opplevde vi nordover fra Kristiansand et blikkstille Skagerak. Det var ingen vind å seile på, havet var stille som Tøyenbadet etter stengetid - påhengeren fikk virkelig gjort nytten sin. Vi gikk for motor igjennom Blinleia, ut ved Lillesand og putret oss oppover. Målet var i utgangspunktet Arendal, men grunnet tidspress valgte vi å seile (d.v.s gå for motor) helt til Langesund hvor Wrightegaarden kunne friste med uteliv og konsert. Kyststrømmen var virkelig sterk utaskjærs og kremvisperen (påhengsmotoren) dyttet oss sakte, men sikkert oppover mot Langesund. Vi var faktisk helt nede i to knops marsjfart før vi bestemte oss for å gå inn ved Jomfruland og seile innsakjærs der vi kunne. Her var strømmen mindre sterk og farten økte betydelig. En lærerik erfaring. Vi ankom Langesund etter ca 22 timers motorseiling fra Kristiansand. Svenskene i Kent skulle spille for norskene i Langesund denne onsdagen, men med en billettpris på nesten 600,- kr(!!) satt vi heller på noe godmusikk på boomblasteren og koste oss i båten før vi hadde en kanonkveld på byen!

Dagen etter forlot Marius oss, han måtte rekke en konsert i Oslo og jobbing i helgen. Dermed var jeg og Ola igjen på Aud - akkurat som i fjor sommer. Torsdag morgen voknet vi opp til kuling i Langesund og værmeldingen sa liten til sterk kuling fra sør-sørøst. Solen skinte og vinden blåste noe inni granskauen. Vi kom oss så vidt ut av langesundet med påhengsmotoren før vi fikk heist seil og satt fart mot gamle gode Freksta`. Etter åtte timer på roret, masse fin seiling og registrert fartsrekord på kartplotteren (11,6 knop!) fortøyde vi Aud for godt for denne ferien. Noen flere turer skal vi alikevel få til før båten skal på land for sesongen..

Under er en film jeg har satt sammen av råmaterialet fra det vi har filmet underveis. Jeg har ikke hatt tid til å redigere den, men klippene er kronologisk fra start til slutt. Hvis dere spoler litt kan dere se bølger i Nordsjøen, festing i Bergen og seiling i Skagerak:

Til alle medvirkende - takk for en kjempe lærerik ferie, jeg fikk akkurat det jeg ønsket meg av erfaring og trening (rent bortsett fra å nå Shetland=)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar