onsdag 7. juli 2010

Strabasiøs pangstart til Mandal

Turens første ankerdram nytes med stor glede i vakre Mandal.

Etter 45 timer til havs ankom vi Mandal kl 1430 i dag ettermiddag. Det har vært en strabbasiøs ferd fra Fredrikstad med motvind og krysseiling hele veien. Vi har møtt rotete sjø og liten kuling, men mannskap og båt har klart seg helt utmerket! I dag har vi hatt den første rolige dagen og gått for motor fra Lillesand til Mandal via vakre Blindleia.

I kjent stil hadde Marius gått på fjellet hele helgen og i tillegg lest til teoriprøve på billappen natt til søndag, han var dermed noe sliten da han mønstret på Aud i Fredrikstad mandag ettermiddag. Det resulterte i noe sjøsyke og påfølgende roping på elgen første natten, men etterhvert har hele mannskapet kommet inn i vaktrytmen og vi fungerer nå som en velsmurt maskin. Førøvrig bestod han prøven og kan nå etter mange år med knoting hos Tangen trafikkskole gå opp til bilførerprøve. Gratulerer!!

Da vi er kun tre mann ombord går vi åtte timers vakter, med fire timer frivakt mellom vaktene. Det er alltid to mann på vakt slik at påtroppende overlapper avtroppende de siste fire timene. Det tar på, men det er det vi føler fungerer best.

I morgen går ferden videre mot Haugesund. Derfra skal vi satse på å krysse Nordsjøen over til Shetland. Værmeldingen virker lovende. Men først skal vi se fotball, drikke øl og se hva slags utvalg Mandal har i blondine-katalogen (les; gå en tur på puben).

Her er noen bilder fra turen så langt:

Gutta på tur:KristofferMariusOlaSoloppgang i SkagerakOla bytter seil i grov sjøInnseiling til Blindleia - norges dyreste hytteområde


Et ekte kodak-moment

1 kommentar: